Är du bra på innovation?

Innovation är på de flestas läppar nu för tiden. Om en snubbe som Stefan Löfven talar innovation gissar jag att det kommit långt. Men de flesta som talar om innovation är inte speciellt innovativa. Maximalt lite ängslig linjär innovation som inte skapar något revolutionerande.

De flesta människor är emot censur. Man vill gärna visa och tala om hur öppen och tollerant man är. MEN BARA till den grad att något inte överskrider de EGNA värderingarna. Då ropas det efter censur!

Det vänder sig i magen på mig varje gång jag hör hur alla vill göra en Apple-resa. Det är lätt med facit i hand! De kvinnor och män som kommer med förslag som är utanför ”comfort zonen” misstänkliggörs i bästa fall och hånas i värsta fall.

Ekonomichef på Harley
Gör en liten test med din chef. Fråga vilken musik han eller hon tycker om. JAG KAN GARANTERA att det är musik som hade sin storhetstid när personen var runt 20. Det präglar sannolikt personen i fråga när det gäller att vara nyfiken och förmågan att ta till sig nya idéer.

Medelålders män tycker att dom är gränsbrytande när dom köper en Harley Davidson. Känslan av att åka igenom villkvarter och att människor blir rädda för en 50-årig controller är nirvana för dom. Dessa män (oftast) är dom som skall värdera unga människors idéer. Det är dom som skall förhålla sig till gränsbrytande förslag.

Du själv
Är du, precis som jag, en gubbe (eller kärring) i den åldern så kan du välja väg. Jag utmanar mig själv varje dag. Jag knuffar mig utanför min ”comfort zone” och ibland är det jävligt jobbigt. Jag vet inte om jag lyckas alla gånger, men jag försöker.

VAR NYFIKEN, VAR TOLLERANT, VAR MODIG!

 

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Är du bra på innovation?

Leave a Reply

Your email address will not be published.