Accenture och polisen

Jag har jobbat på många konsultbolag, Accenture är inte ett av dom. Jag har dock alltid imponerats av två saker hos Accenture. Deras förmåga att ta affärer och förmågan att växa projekt. Detta trots att man faktiskt har en ganska stor portfölj av havererade projekt.

Jag läser på IDG idag om Accentures affär med Polisen.” – Vikten låg inte på priset, utan på de samarbetsformer och det nytänkande som partnern kunde erbjuda. Och där var Accenture bra, säger Christian Stuart”. Spot on! Jag tror att nyckeln heter intellektuellt nytänkande och det gratulerar jag dom för!

Alla konsultföretag kan inte bli en fet amerikansk ångvält av nytänkande, MEN då kommer vi till mitt ältande om hyperspecialisering. Accentures framgångsrecept kan man kopiera i mindre skala, men då kräver det att man inte försöker vara allt och att man faktiskt bidrar med intellektuellt nytänkande. Inte mellanmjölk.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.