Vinna eller förlora tid

Visst är det en fascinerade ”sak”. Har just konsumerat en romcom-film med min yngsta dotter. Jag HATAR romcom-filmer. Men har jag har vunnit 1,5 timmar harmonisk tid med min dotter eller förlorat 1,5 timmar romcom skit?

Nu ligger jag på min sedvanliga plats i soffan med datorn i knät och lyssnar på den fantastiska Niia. Vilken röst hon har! Vilken charmig tjej hon är!

Tid är som vi alla vet den mest demokratiska sak som finns. Vi har alla 24 timmar och det är vad vi gör av dom som är avgörande. Här kommer vi till dilemmat, för det är vår valuta.Vår omgivning vill förändra vårt tidsmässiga beteende i utbyte mot en belöning. För några är den belöningen viktigare än för andra. Det enda jag kan säga är att, ju äldre man blir desto mindre är man villig att devalvera sin valuta.

På samma sätt är det med vad vi levererar. Alla har 24 timmar per dag på sig att leverera något. Några hinner ingenting andra hinner massor.

Jag anser att man kan vara nonchalant med sin egen tid, men man bör inte acceptera andra som är nonchalanta med ens tid. Människor som alltid är sena är just det. Människor som planerar enbart utifrån sin egen horisont är just det.

Läste för många år sedan boken Fjärilen i glaskupan, och den ruskar fortfarande om mig emellanåt. Jag verkligen älskar mitt liv och självklart vann jag 1,5 timmar med min dotter idag, precis som jag vann 10 minuter vid min blogg just nu.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.