Är våra företag lika fega som skolan?

Medverkade i en organisations-workshop för en tid sedan. ”Problemet med vår organisation är att vi inte har någon Zlatan” sa Patric. (inte jag alltså. Skulle aldrig tala om mig själv i tredje person:). Han har nog rätt. Och fel… För nästan alla företag har sina Zlatan. Problemet är att vi inte låter dom blomma! Vi förgör nytänkare, nerdiga specialister och rebeller. Jag har själv skrivit affärspoesin ” Sakta men säkert bryts 6 åringens entusiasm om att vara stålmannen ner till en grå uniform varelse som förväntas lösa problem som någon annan redan har svaren på” i ett tidigare inlägg. Ödmjuk? NOT

Vi agerar lite som skolan, där ingen skall sticka ut intellektuellt eller på annat sätt. Idrotten är det enda samanhang där eliten får blomma ut. Vet inte om det är jantelagen som gör att vi inte vågar hylla hjältarna på jobbet.

Råsunda skulle inte fyllas om Zlatan stod ensam på planen och tricksade. Det krävs fortfarande ett lag för att matchen skall bli intressant.

Men låt oss för en gångs skull släppa den pissnödiga socialdemokratiska mentaliteten om att vi alla är medelmåttor. För det är vi inte. Några lyser starkare än oss andra på företagen. Låt det vara så och var stolt över din fantastiska kollega!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.