Mina ambitionsord för hösten 3

  1. Värderingar
  2. Innovation
  3. Passion
  4. Långsiktighet

Passion
Under våren har min passion varit till min nackdel vid några tillfällen. Det har varit hemskt! Passionen tenderar att ”skrämma” och jag tror att extrem passion uppfattas som motsatsen till struktur. Delvis så stämmer det säkert, höger- vänster hjärnhalva du vet….

MEN ultrastrukturerade ingenjörer skapar ultratråkiga comodity – mainstreamlösningar! OCH ultratråkiga comodity – mainstreamlösningar har ingen framtid för sig.

Passion betyder också engagemang. Läste en undersökning som visade att bara 20% känner starkt engagemang för det dom gör på jobbet. Det i sin tur är ett symtom på organisationer med ett industrialistiskt synsätt på verksamheten. Någon annan tänker och du utför. Funkade på Fords fabriker, men INTE i dagens ekonomi!

Utan engagemang får vi heller inget mod. Modet att pröva något nytt, något oväntat! Tanken att lägga band på min passion slog mig några gånger under våren. Men FUCK OFF! Den dag jag slutar brinna för det jag gör kommer jag bara att konservera något som varit, alternativt gå andras ärenden in i ekonomiska återvändsgränder!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.