Tankar om vår närvaro i sociala medier

Det finns många åsikter om sociala medier och det har sannerligen blivit en inkorporerad del av våra liv. Det finns säkert många som skulle beskriva mig som en bitter, sur gubbe i min animositet avseende mycket inom sociala medier. En inte helt orättvis beskrivning enligt mina barn….

Barn (och många vuxna)
Det pågår en tävling i bekräftelse som ingen någonsin kan vinna. Utkomsten av denna tävling är bara förlorare! Att bekräftelsehungriga morsor inte får några likes på bilderna av den hemgjorda pajen till barnens utflykt, kan dom säkert hantera.

Men barn och ungdomar bygger hela sin personlighet online och är till 100% exponerade för sin tribe. Det sociala samanhanget är en alltjämt pågående termometer på popularitet, skönhet, sexighet, coolhet. Den dräpande uppriktigheten som resultatet förmedlar är i total motsats till välmenande föräldrar som under hela uppväxten ljugit för sina barn om att dom är bäst, sötast och smartast.

Vi kommer aldrig att kunna stoppa ungdomarnas mentalitet i sociala medier, jag tror inte ens att vi skall försöka. Men den ENDA rustning vi kan ge våra barn heter självkänsla. SJÄLVKÄNSLA! Det gör vi inte genom att ständigt lura dom till något som dom själva inte tror på. Vi är bra på något, dåliga på något annat etc. Det gör oss till människor!

Företag
Jag skrev för en lång tid sedan ett inlägg att företags närvaro i sociala medier visar hur fula dom är utan smink. Dom flesta är fortfarande lika fula!

Läste en studie från Socialbakers som sa att bara 5% av företags ”wall postings” någonsin blir besvarade. Varför är man då närvarande i sociala medier? Man är inte social, man är ett asocialt ego, som inte är intresserad av människor, utan deras plånböcker.

Men man har fullt upp att oroa sig för en internet-mobb och hur man i så fall skulle hantera den.

Bitter, nääää jag är inte bitter!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Tankar om vår närvaro i sociala medier

Leave a Reply

Your email address will not be published.