Marknadsföring & sociala medier = HEMSKT

Läser ditt som tätt om förståsigpåare som berättar hur man skall marknadsföra sig i sociala medier. Vet inte om förespråkarna av denna marknadsföring är reliker från förr. Individer som längtar tillbaka till en irriterande, avbrytande och respektlös marknadskommunikation. Den är dessutom primitiv!

Företagens närvaro i sociala medier bör vara något helt annat än push-baserad marknadskommunikation. Läs gärna min metafor om den vidriga grannen, för att få en bild av hur företag tenderar att bete sig i sociala medier. Allt för många har missuppfattat sin roll här tycker jag.

Så istället för att tänka ”Social media marketing”, tänk öppenhet, lyssnande, transparens, lärande, respekt. Som företag är man där på människans villkor! Och människorna äger tolkningsföreträdet till ditt varumärke, kvaliteten på dina produkter och tjänster. Det i sin tur gör att om du försöker jobba med push-baserad marketing, bara kommer att försämra ditt varumärke.

Mitt råd är att vara försiktig med allt SEO-bullshit och lycksökare i medeltida rådgivning avseende sociala medier.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.