Hur påverkas vi när PC’n försvinner

Jag är inte sällan en ”early adopter” när det gäller ny teknik, men jag kan se en stor skillnad på sättet jag klamrar mig fast vid min PC i relation till mina barn som för länge sedan flyttat PC’n till museum.

Min Thinkpad är min arbetsmässiga borg och min C:\ är min skattkista. Det jag gör i telefon och ”padda” är marginellt. Men mitt arbetssätt är även det snart på museum.

Externt
Att ha en digital kanalstrategi som bygger på PC-eran börjar snart bli riskfyllt. Den digitala kundupplevelsen och synen på denna skiljer sig ganska väsentligt från tidigare.

Internt
Vi har i rätt många år haft flexibilitet med att kunna jobba hemma med hjälp av bärbara datorer. Men vi kommer att se helt nya grupper få flexibilitet i sitt arbetsliv. Att avsluta orderläggningen på bussen hem. Svara på kundtjänstfrågor via Twitter på flygplatsen, hantverkare som gör sin tidredovisning i bilkön Etc.

Behov
Många företag sitter med en teknisk infrastruktur som är hårt cementerad för ett traditionellt PC-användande. Funkar det stora ERP-systemet i telefonen? Måste du nå företagets server för att komma åt information? Företagsväxlar kommer att upphöra som dom ser ut idag. Kundtjänst kommer att organiseras på ett helt nytt sätt. Jag tror att vi kommer att se en ganska stor förflyttning i sättet vi jobbar med ”daily operations”. Jag vet inte exakt hur, men jag kan sniffa mig till stora produktivitetsvinster för den som är snabb med att tekniskt stödja denna förflyttning.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.