Fotbolls EM / Customer experience

Jag var 9 år, fotbolls VM 1974. Det var året jag började hålla på Tyskland i alla fotbollssammanhang. Det var inte speciellt politiskt korrekt under -80 och -90 talet när alla mina kompisar höll på Italien och eventuellt någon på Spanien. Jag hånades kopiöst över de disciplinerade tyskarna i relation till de snygga, coola (läs; fjolliga) Italienarna. Men när matcherna var slut var det oftast mina kompisar som med en bitter eftersmak av en kombination av Norrlands guld och tidigare självbelåtenhet satt med lång näsa.

Företag & fotboll
Om förbundskaptenen får motsvara VD’n så är det de anställda som spelar matchen. Förbundskaptenen kan bara skapa förutsättningar för ett bra lag med olika egenskaper och förutsättningar.

Som företag kan man som CEO (eller annat C..) bara coacha för att leverera bra kundupplevelser, men för guds skull låt spelarna spela matchen. Lita på dom anställda! Ge dom mandat! Vågar man inte det så har man tagit ut fel lag!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.