Verklighetens folk?

Såg hastigt Göran Hägglund på tv på morgonen. Hans uttalande om ”verklighetens folk” debatteras fortfarande. Jag är lite kluven om jag skall hålla med eller inte. Å ena sidan så har jag svårt för det allt för lättillgängliga som buskis och dansband. Å andra sidan har jag svårt för teatrar och performance konst som är totalt otillgängliga. Lämnade en teater i halvtid som min fru och jag var och såg för några veckor sedan. Kulturtanterna njöt och jag fattade absolut ingenting!

Däremot om man har ett specialintresse, så uppskattar man ett djup som för andra kan uppfattas som obegripligt. Mitt eget intresse för provokativ fotokonst har inte riktigt nått min svärmor till exempel……

Självkritik
Mitt extrema intresse för kundupplevelsefrågor har pågått i över tio år. Risken är därför att jag kommunicerar den smala teatern, när kunden vill ha Ingmar Nordströms saxparty 12. Det finns absolut inget snobberi, utan det är ett resultat där man erfarenhetsmässigt skjuter över målet.

Det viktiga i det läget är att man som kund INTE gör som jag gjorde på teatern. Sitter och nickar intresserat och förstående, när man i själva verket inte fattar ett skit. Lösningen skulle bli tusen gånger bättre om man som kund säger ”cut the bullshit och ge mig en pall med prutt- och kalsonghumor med Stefan & Krister”!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.