IBM’s byte till Sugar CRM

Att ett företag byter CRM-lösning är inte speciellt konstigt. Man kör inte samma ERP system hur länge som helst heller. Men att det suras lite hos Oracles Siebel avdelning kan jag tänka mig! Det var ändå en av världens största Siebel-implementationer.

Men att IBM byter från en av världens största CRM-lösningar till en cloud-baserad lösning som Sugar är något större än bara byte av system. Min tidigare analys av CRM aktörerna bekräftas lite med detta skifte. Stora, dyra (ibland självgoda) monoliter, som SAP, Oracle bör ta marknadssignalerna på allvar. För kanske har vi sett början på att den nya generationen är bättre anpassad till sin samtid än den gamla?

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.