En spaning!

Sitter i skrivande stund på tåget från Malmö. Jag tycker att man ser en tydlig tendens av en förändring mellan Stockholm och Malmö. Jag tror att skillnaden heter ”blatte-Sverige”! Stockholm är en kaffe-latte-ängslig liten by som är en antites till ett kosmopolitiskt samhälle, emedan Malmö spirar av multikulturalism. Och jag skojar inte! Övriga Sverige förfasas över Sveriges Texas, med skjutningar i varje gathörn.

På samma sätt som New york spirar Malmö av människor som hungrar efter revansch och utveckling emedan övriga Sverige ängsligt försöker konservera en salt och peppar-tradition. Jag läser med glädje Johan Norbergs krönikor som nyinflyttad Malmö-bo och jag tror inte han är den sista av “kultureliten” som kommer att föra kosan söderut!

Fotboll
Min dotter spelar fotboll. Hon är ganska dålig. Men hennes kompisar är inte speciellt mycket bättre. Alla kommer dom från en väluppfostrad medelklass, utan speciellt mycket jävlar anamma. Jag är helt säker på att vi inte kommer att se en enda traditionell ”lintott” i Sveriges landslag om några år. Vi kommer att se stenhårda killar och tjejer från förorten som har ”det rätt virket” för dagens fotboll.  Individer som hungrar av bekräftelse!

Populärkultur
Den Svenska musiken kommer till stora delar bestå av revanschistiska unga män och kvinnor som kan vara första, andra eller till och med tredjegenerationens invandrare. Hur länge skall man vara invandrare. 12:e generationens invandrare? All respekt för Ledin och Gessle, men framtiden tillhör typen Aleks och Burhan G!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “En spaning!

Leave a Reply

Your email address will not be published.