Att uppfostra döttrar!

Lyssnade på en podcast från HBR, Do women need confidence, med Avivah Wittenberg. Jag har inte något större intresse av frågan kring feminism. Själv har jag kallat internationella kvinnodagen för Internationella hycklardagen i ett tidigare inlägg.

Men jag funderade lite på hur jag agerar i relation till mina döttrar. Jag är sextiotalist och förutom att jag enligt mina döttrar är töntig, ful, klär mig fult, tjatar mycket, lyssnar på töntig musik, kollar på dåliga filmer, räknar matte på ett konstigt sätt, är pinsam på semestrar. Kanske det är så, men det finns en sak jag inte kan motsäga. Jag kan inte dagens kvinnliga koder.

I de fall, vilka är ganska många, som jag tycker att dom beter sig som självgoda och självcentrerade monster beter dom sig i själva verket som unga pojkar har betett sig i alla tider.

Skulle jag vara allt för auktoritär i min syn på uppfostran skulle jag göra misstaget jag varnar mina uppdragsgivare för. Jag skulle bygga in ett gammalt synsätt i en ny process! Vad får vi då? Ett företag som inte är anpassat till sin tid och därmed mindre konkurrenskraft.

Jag tror i själva verket att det bästa vi kan ge unga flickor är förmågan att ta utrymme med en stor portion självkänsla. Motsatsen skulle vara att skapa passiva och undergivna tjejer.

Så nästa gång du får en brinning på dina döttrar, tänk då på att dom är barn av sin tid. Att dom håller på att anpassa sig till en ny typ av sammanhang. Det är förhoppningsvis inte en ”duktig flicka”!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Att uppfostra döttrar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.