Framtidens arbetsmiljö

Jag jobbar delvis i ett spännande projekt om ”Activity based workplace”! Det bygger på att man vill anställa fler personer, utan att bygga fler kontor. Och jag är inte förvånad. Sättet vi jobbar, genom att gå till ett hus och sätta oss vid ett skrivbord känns helt sinnesrubbat. Ingen sitter ju ändå vid sina skrivbord, utan sitter konstant i olika möten.

Hotell
Hade bestämt träff med en snubbe på Hotell Anglais i Stockholm i torsdags och det var en TOTALT bisarr upplevelse att se alla som använde hotellet som kontor. Alla satt med sin dator och skrev (läs surfade).  Det är så har det kommer att se ut. Städerna är inte anpassade efter en aktivitetsbaserad arbetsmiljö!

Mindre städer har i högre grad en industrialistisk syn på arbete, där man förväntar sig att man byter pengar mot en förutbestämd tid. Det stinker gammalt!

Jag tror, och hoppas, att vi får en extremt flexibel arbetsmiljö och att vi faktiskt också producrear något. För jag fick en känsla av att produktionskapaciteten hos ”arbetarna” på Anglais var högre när det gällde att dricka latte än att faktiskt producera något reellt. Men vad vet jag?

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.