Blev erbjuden ett jobb häromdagen

Käkade lunch med en kompis för några dagar sedan. Han är chef på ett större konsultföretag. Fick en smickrande invit om att börja jobba där. ”Vad vill du att jag skall göra” var inte helt otippat en av mina frågor.

Jag förmedlade att jag inte är speciellt förtjust att hantera personal. Nog rätt kass på det faktiskt. Jag är svinbra på att sälja, men dålig på att göra avslut, så sälj känns inte helt klockrent heller. Han kliar sig i huvudet och säger ”ja, och så är du ju rätt provocerande i en sådan här organisation också…”.

Till slut blev hans ord att ”vi kanske skulle ha en workshop för att se vad du kan göra”. Hallå, är det något jag inte vet här? Är det möjligen försäkringskassan som kontaktat honom för att kvotera in mig för att jag lider av något lättare handikapp på den intellektuella sidan? Har alla hållit masken i alla år! Är det nu bluffen är ett faktum?

Eller
Eller är det så att konsultföretag och företag i allmänhet inte är organiserade utifrån den typ av personal dom eventuellt vill rekrytera. Dagens affärsliv har många likheter med den genom århundraden satta militäriska hierarkin. Organisationer med tydliga hemvister ur ett närmast post-industrialistiskt färdighetsperspektiv. Alla hovslagare i den gruppen, alla smeder i den gruppen. Bäste kund, vi har ett parti juniora smeder i fyndlådan!

Process VS avdelning
Men om man exempelvis arbetar med kundupplevelse (finns många fler exempel) kan man inte jobba i en isolerad silo. Kunderna vill inte tala kundupplevelse utifrån ett enskilt tekniskt eller operativt perspektiv. Vi som företag (inte bara min kompis företag) är så låsta i våra interna strukturer att vi glömmer att se våra leveranser ur ett kundperspektiv.

ELLER så var det ändå bara ytterligare ett fruktlöst försök av försäkringskassan att hitta ett lämpligt försörjningsstöd för mig!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *