Kan du se sammanhang? (Big Data)

Har följt diskussionen om ”Big Data” ett tag. Visst kan man tycka att det bara är ännu en ”hype”, men jag tror att förståelsen för datamängder kommer att bli viktigt framöver.

Det finns flera områden där vi kommer att se dataexplosioner. Inte minst när det gäller mätvärdeshantering inom energibranschen. Alla som vill skall få timmätning. Snacka om datamängder! Lägger vi till hela frågan om smarta nät så kommer vi att se en stor, fet jävla Tsunami av information som skall lagras.

Samma är det med kunddata. Enorma mängder information från massor av källor skulle kunna få oss att bli träffsäkrare i erbjudanden och kommunikation.

MEN
Vad skall vi göra med all data? Jag har skrivit det till leda, men framtiden tillhör de som KAN TOLKA data. Dom som kan SE sammanhang där ingen annan ser det! Inte bara de som kan köra data mining eller någon Business intelligence snurra. Att kreativt kunna exekvera utifrån stora datamängder är tricket.

Jag TROR att det är ett klockrent område att bli duktig inom. För Big data hypen kommer att komma och alla kommer att älta datamängder, att då kunna göra något med det kommer att vara det stora behovet. Tro mig!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

3 thoughts on “Kan du se sammanhang? (Big Data)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *