Saknar du hjärta och ryggrad?

Vilken underbar fredag! Solen lyser, våren närmar sig, flickorna blir ännu vackrare, sopbilarna tar bort sanden. Omöjligt att inte älska en sådan fredag!

Men så kommer vi till jobbet. Något helt annat? Egentligen inte, men problemet är att det bara går omkring en jävla massa vänstra hjärnhalvor på kontoren. JÄTTETRÅKIGT!

Vart man än vänder sig så ser man ett par ben där det sitter en vänster hjärnhalva.

Hjärta
Varför är det så fult att ha hjärtat med sig? Varför är traditionen att logiken och matematiken är så mycket mer värd så stark! Människor som lyckas med det oväntade bygger inte sin värld på i förhand färdiga facit. Människor som man tycker om är inte kallsinniga och binära.


Ändå bygger hela organisationer sin strategi på att följa logiken, inte blanda in känslor, hjärta och maggropskänsla. Jag kommer aldrig att tillföra något värde i en sådan organisation.

Ryggraden
För att passa in i den hjärtlösa organisationen lägger många även bort sin ryggrad. Man blir en påpasslig medelmåtta som följer den stora massans åsikter. Just för att ens idéer inte bottnar i något som är kopplat känslomässigt. Hur kan man arbeta och leva med den livslögnen?


Man väljer att leva hela livet efter någon annans måttstock. En vidrig masspsykos som gör att man aldrig bottnar i en egen värdegrund. Vi inreder våra hem enligt en masspsykos, vi klär oss enligt en masspsykos och värst av allt, vi tänker ur en masspsykos.

Så nu när det är en fantastisk fredag. Ta med dig ditt hjärta och din ryggrad till jobbet. Du kommer att möta en fantastisk spegelbild när du går och lägger dig ikväll!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Saknar du hjärta och ryggrad?

Leave a Reply

Your email address will not be published.