Hur beter vi oss på jobbet?

Vet inte om jag har haft för mycket tid att tänka i helgen, men jag har funderat lite på hur vi beter oss mot varandra på våra arbetsplatser. Talade dessutom med en konsultkompis som berättade att han blivit ”uppkallad” till kundens huvudkontor (i annan stad) på viktigt möte. Väl där kommer alla sent, måste gå tidigt, sitter mest och fingrar på sina telefoner. Det är jävligt respektlöst! JAG AVSKYR smartphones på möten. Avskyr till och med datorer på möten.

Väldigt mycket av ovanstående handlar om respekt. Respekt att komma i tid till möten (går ej själv fri här), respekt att engagera sig på möten, respekt att lyssna AKTIVT på möten. Allt annat är slöseri med allas tid. OCH att inte sätta sig på läktaren på möten.  Det är oerhört lätt att spela fotbollsmatchen på läktaren, men det är fegt och kontraproduktivt.

Arrogans är en annan egenskap jag har svårt för. Att via makt i ställning, pengar, ålder, kön eller annat agera arrogant är något av det mest smaklösa som finns. Men jag har redan skrivit om konsekvenserna av arrogans!

Stefan Einhorn skrev boken Konsten att vara snäll. Handlar det inte om det? I det maskulina affärsklimatet upplevs det sannolikt som en svaghet. Men tiden har förändrats. Snäll kan även handla om att vara uppriktig, ärlig och generös.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Hur beter vi oss på jobbet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.