Kundtjänst och kundupplevelse

Om vi först och främst kan konstatera att om man inte är världens ensammaste människa, så är man inte så intresserad av en social kundtjänstupplevelse. Vi vill INTE ha anledning att kontakta kundservice. Det vill inte företaget heller! Ändå jobbar vi väldigt lite med orsakssamband till kundtjänstärenden. Kundtjänstinitiativ är ofta kopplade till att hantera arga kunder på kort tid.

En annan miss är att vi inte tar vara på de fantastiska personligheterna som finns i kundtjänst. Gör dom inte till robottar! Dom är människor, med livshistorier som formar dom till intressanta individer. Utnyttja det!

Kundtjänst är också ofta långt ifrån management. Det finns inga bra kommunikationsvägar i det som görs och sägs i kundtjänst till de som fattar strategiska beslut. SYND!

Bredda synen på kundtjänst! Gör den mer social och organisera INTE utifrån kanal. Det är ett mindset som nog inte är helt enkelt att ändra på. Men inte desto mindre viktigt.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *