Får du personlig feedback?

Jag har skrivit en del om hur viktig feedback är för business. Att om man inte har örat mot omvärlden och marknaden så kommer man att skjuta snett. För att lyckas med det som företag måste man ha ett genuint intresse av att ta del av all den information som marknaden dagligen förser oss med. Man måste öppna upp, skapa ett system för EFM (Enterpirse Feedback Management).

MEN hur öppna är vi som personer för feedback? Och hur lätt är det att få uppriktig personlig feedback?

Privat
I min familj har vi en tradition av att vara dräpande uppriktiga. Kanske på gränsen till för uppriktiga..…

 • ”MÅSTE DU GÅ OMKRING OCH BORSTA TÄNDERNA???”, ”
 • ”DET ÄR IRRITERANDE NÄR DU SOMNAR FRAMFÖR TV’n!!!”

Kanske inte helt roligt att få en avrättning när man minst anar det. Men jag tror att det botar mot ilska och likgiltighet i en relation över tid.

På jobbet
I jobbsituationer har vi större spärrar. Vi kanske inte ens har rätt att ge oombedd feedback? Men om min familj retar sig på mina later, kan jag bara tänka mig vad mina arbetskamrater eller kunder tycker ibland. Kanske jag berättar samma historia för 10:e gången, kanske värmer jag fisk i företagets micro, kanske luktar jag som en nyöppnad Mamma Scan,s köttbullar. Jag vet inte. Visst man kan inte älskas av alla, men vissa saker gör man omedvetet och skulle man bara veta så skulle man lätt kunna ändra sig om det är något oviktigt.

Tänkte också på alla som söker jobb efter jobb, men det blir inget. Snacka om viktig feedback. Kanske är man för framfusig, arrogant, blyg, luktar illa. Vad som helst.

Jag har absolut ingen patentlösning på hur man skall få uppriktig personlig feedback. Vet bara att jag själv välkomnar den! Hur ont den än må göra.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Får du personlig feedback?

 1. På tal om hur svårt det är att ge feedback så måste klimatet vara sådant att feedback är önskvärt…. Privat skapar man det själv genom att ge sina barn det och på så sätt är det ett naturligt inslag vilket både kan vara underhållande och tufft.
  Men det är svårt att ge och ta feedback i jobbsituationer så har vi en bra bit kvar på arbetsplatser att tala om att du borde använda toppen på micron när du micrar din stinkande mat…… Eller har du funderat på att tvätta kläderna nu när du blivit så duktig på att använda roll on????
  Du belyser ett alltid lika akutuellt område men skam den som ger sig, hos oss tränar vi mycket på detta, och träning ger färdighet! Feedback är en förutsättning för att komma vidare……!
  Tack för ett intressant inslag!

 2. Hoppla, va kul att höra från den alltid lika kloka Jessica! Du har helt rätt, men är inte det en managementfråga att skapa den kulturen? OCH vad jag vet så är du i högsta grad management 😉

  //P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *