Det är tydligt om du inte kan något!

Jag har jobbat en del med web den senaste tiden. Det är oerhört intressant att se vilket skifte som skett! Människor utan kompetens längtar efter snygg yta, en cool image, något läckert som dom i och för sig inte kan formulera.

Men vi lever i en tid då kompetens och en beskrivning av denna är ALLT. Det gör att polariseringen mellan de som kan något och de som inte kan något blir större än någonsin. De som saknar kompetens har inget att leverera i en kunskapsekonomi. Dom blir betraktande tyckare i frågor som är subjektiva. För det är bara där dom kan ha en åsikt. Innehållsmässigt kommer ingenting!

Jag vet att det inte är något nytt, men det är alltid lika intressant att gå till sig själv och var man söker insikter. Fundera på hur du googlar och vart du landar. DU LANDAR ALDRIG på någon flashig corporate sida!

Företagsledare är så kåta på att bygga monument över sig själva och klarar inte av att tänka steget till kund eller konsument.

Text förtydligar
När man skriver något i text blir det väldigt tydligt. Munviga snackare blir som rädda barn när dom skall formulera något i text. Dom som inte klarar av det bottnar inte i någon kompetens eller värdegrund. Man behöver absolut inte alltid ha rätt, men det är lätt att snacka, lite svårare i powerpoint, men i text har man inte en chans.

Att lyckas i den digitala världen fast man är inte har något att säga
Det finns ett begränsat sätt att ytligt lyckas i den digitala världen och det är något som utnyttjas ganska flitigt. Det är att ständigt bygga sin ”Internet-persona” på andras tankar och idéer. Man retweetar, länkar och citerar till förbannelse i sitt eget sammanhang. Att vädra en helt egen åsikt är en riskexponering. Och jag hyllar alla er som vågar stå för en åsikt, en tanke eller en analys.

Var glad
Har du något specialintresse som du brinner för så kan du vara glad. För det uppskattas mer än någonsin! Dela med dig! Du har aldrig kunnat leva i en bättre tid för specialistkompetens. Utnyttja den. Ju smalare desto bättre!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Det är tydligt om du inte kan något!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *