De sju dödssynderna 2 – Vällust

Vällust en dödssynd? Jag kommer att brinna på Hin håles brasa för kommer jag över ett paket Viagra så är min fru död innan helgen!

Är det inte just det som är problemet att man genom alla tider kopplat lust och begär till synd. Framförallt för kvinnor. Man har inte minst genom kyrkan förverkat kvinnor rätten till lust, sexualitet och begär. Vi får kokain-liknande kickar i hjärnan av att vilja reproducera oss. Visst är det smart!

Om man tittar på en definition av vällust så står det ”Lust är en känsla som präglas av en stark längtan efter, och uppfyllandet av, något som ger stor tillfredsställelse.” Snacka om en bra mening att möta när man designar kundupplevelse eller bygger varumärke.

Tänk på den vara eller tjänst du tycker mest om att konsumera, så går den att applicera. Alla ni Apple-nerdar som står med halvöppna munnar i Apple stores (längtan) och sedan det stora leendet när ni går ut med er iPad ur butiken (tillfredsställelse).

Jag har lite mer modesta krav, men det var på EXAKT samma sätt när jag inte hade snus i morse och när jag sedan kom ut från bensinmacken!

Btw. så vet jag att jag inte skriver de sju dödssynderna i rätt ordning.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.