Vad är viktigt för dig?

Om jag skulle ställa frågan ”vad är absolut viktigast för dig?” så skulle svaret sannolikt handla om tillgångar i hälsa, vänskap, kärlek etc. Förmodligen inte om designade köks-prylar, en ny bil eller platt-tv.

Läste en intressant rapport av Umair Haque där han vill omdefiniera framgång. För det är ju faktiskt så att det sannolika svaret på min rubrik inte adresseras i dagens ekonomi. Hela ekonomin är uppbyggd på ett BNP och tillväxt-tänk. Dvs prylar, mer prylar och åter prylar.

Enligt rapporten så ”får man vad man mäter” och de frågor som är viktiga för oss människor är sällan nyckeltal i ekonomin. Det är som en bil som bara har en varvräknare, men ingen hastighetsmätare. Vi gasar utav bara helvete, men vi vet faktiskt inte om vi kommer vidare framåt.

Jag tror och kanske hoppas att situationen i Europa och USA kan bli startskottet för något nytt.

Jag rekommenderar att åtminstone läsa/lyssna på kortversionen av Redefining How We Measure Economic Growth. Ta med de insikterna in i 2012.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Vad är viktigt för dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published.