Mobiler och SMS

Närvaro
Se dig omkring nästa gång du är på restaurang eller café. Titta på de förälskade paren, de goda vännerna, de nära affärskomanjonerna, den fina familjen. Du kommer inte att se några förtroliga samtal, kärleksfulla blickar, uppsluppna diskussioner. Du kommer att se ett gäng människor som sitter och fingrar på sina mobiltelefoner.  

Jag tycker att det är en vidrig utveckling som pekar på en ”icke närvaro” i allt som görs. Det är dessutom oförskämt! För ett år sedan skrev jag ett inlägg om ”ju mer tillgänglig du är desto räddare blir du” . Med denna 100%-iga tillgänglighet tror att vi alla måste jobba med oss själva för att vara närvarande i det vi gör och företar oss. Hur mycket kvalitet blir det annars i möten mellan människor?

SMS
Jag tror att SMS är en av jordens vidrigaste uppfinningar! Smittkoppor och kärnvapen bleknar i jämförelse.

Som marknadskommunikation tror jag att den är förkastlig. Jag känner mig alltid lite vålddagen när jag får något spam-liknande SMS.

SMS är också ett medium som bygger på att ha ryggen fri, att inte riktigt orka ta diskussionen. ”Pappa kan du sätta in 500 på mitt konto” eller ett söndags-SMS ”har du hunnit titta på rapporten?” är exempel på detta.

Saker som skulle ta 2 minuter att lösa över telefon blir en SMS-pingpong i timmar.

Det är också ett inkräktande medium. Om jag väljer att inte svara i telefon av någon anledning så kan man ge sig fan på att det efter en stund kommer ett SMS och sparkar in dörren till min privata sfär.

Eller så är det bara jag som inte är en del av min samtid….

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.