Jag är inte förvånad över Europas ekonomi

Jag tror att vi är extremt improduktiva på våra jobb. Funderade lite på det när jag åkte tåg senast. ALLA sitter ”business-klädda” med sina datorer i knät och kollar sin jävla Facbook, surfar på blocket, spelar spel, mjölkar sina digitala kossor, tittar på film. Alla jag ser konsumerar och ingen producerar.

Klart att man kan gå ner i ”sleep mode” på tåget, men kanske inte hela tiden och inte alla. Man hör ofta frågan “hur hinner du?”, ställd till mig och andra. ALLA hinner. INGEN har mer tid än någon annan!

Det verkar som om vanligt hårt arbete inte riktigt får existera i vårt moderna samhälle. Det må låta omodernt, men framgång kommer av hårt arbete. Och jag har en känsla av att hela Europa representeras av resenärerna på tåget. Man måste producera något för att få något tillbaka!

Skulle man göra en analys ute på företagen tror jag att det finns en ENORM outnyttjad kapacitet. Jag tror rent av att det finns en affärsidé för att effektivisera företag och sedan ta betalt utifrån effektvinsterna. Kanske redan finns? Jag ser en välsmakande soppa med lite Lean, lite business intelligence, lite nya KPI:er så borde man vara något på spåret.

Nu orkar inte den gammelkonservativa moralisten skriva mer så det får bli ett parti MS Röj!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.