Så blir du mer attraktiv!

Att det inte gäller utseende kan varje normalbegåvad människa förstå (och framför allt se) att jag inte har svaret på. Men är man inte snygg så måste man vara smart, så här kommer en smart analys. Och upplever du den inte smart, så har jag det tvivelaktiga nöjet att både vara ful och dum….

Hörde idag att konsulter nu är nere på 300 sek i timman för, vad dom själva tycker, är kvalificerade tjänster. Det har varit en snabbt nedåtgående spiral som påverkat mången karriär. Och det är bara början, jag lovar! Det gäller definitivt inte bara konsulter, utan alla typer av bolag. Läs om vad som avgör din karriär.

Låt säga att du är en duktig Java programmerare. Hela jävla Indien och Östeuropa är fulla av duktiga Java programmerare. Ditt jobb är inte värt mer än några Rupier! Att vara en duktig Java-programmerare är bara en egenskap och adderar ett begränsat värde. Värdet uppstår i vad du hänger upp runt att vara duktig Java programmerare. Branschförståelser, nischkompetens etc. Bra gjort gör du dig själv till en metafor för ett specifikt värde för kunden. Inventera ditt eget CV, din egen hjärna, dina övriga egenskaper. Rätt sammansatt blir det säkert en explosiv cocktail! Var inte som ett gammalmodigt teknikproduktföretag som bara kommunicerar watt, ohm och annat som idag är ointressant. Kommunicerar du bara kärnvärden blir du lika sexig som möbler från Ö&B eller en motorsåg från Rusta. Gör sitt jobb, är billigt, överraskar sällan men tråkigt som fan!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Så blir du mer attraktiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *