Framtidens städer

Jag följer och är inblandad i några stadsförnyelseprojekt. Jag fullkomligt ÄLSKAR DET!  Tänk att få vara med och tänka runt framtidens städer. Det kommer att hända så mycket som påverkar oss människor till det positiva. Ligger i skrivande stund på sängen på ett hotellrum och kollar på CNN som i pausen gör reklam för Mastar institute. Ett universitet i Abu Dhabi som säger sig lösa världens framtidsutmaningar med ”sustainable innovation”. Fantastiskt! Skicka alla era barn, pronto!

Vi kommer att få se helt nya kommunikationer, helt nya sätt att hantera energi, helt nya sätt att se på staden. Våra städer är till stora delar igenkorkade av ensamtransporter via gamla förbränningsmotorer som är obetydligt förändrade på 100 år. Det är ju helt sinnesrubbat! Varje stor biltillverkare kommer att massproducera en elbil inom kort, men vi saknar alla möjligheter till infrastruktur för att möta det.

Många stadsförnyelseprojekt jobbar utifrån smarta städer, smarta elnät och smarta hem. Problemet är att det styrs av teknikkåta ingenjörer som glömmer medborgarupplevelsen och de nya affärsmodellerna.

Jag tror att stadsförnyelseprojekt kan få innovativa småstäder att blomma. Den som gör det här smart, har modet att positionera sig inom ett område, kommer att vinna på det. BARA man tänker som salig Steve Jobs; ”Tänk på kundupplevelsen (medborgarupplevelsen) och arbeta bakåt mot tekniken”. Smarta elnät gör ingen människa glad! Det är vad vi kan göra med smarta elnät som gör många människor glada!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.