Facebook, Google, Apple, Amazon snart smäller det!

Vi har fyra giganter som dominerar världen just nu. Se dom som fyra gigantiska meteorer som rör sig med ofantlig fart mot varandra och varandras intressen. DET KOMMER ATT SMÄLLA SNART!

Dom rör sig mot samma områden, vill samma sak och har alla en arsenal av vapen som heter duga. Köp popcorn, kanske en läsk och luta dig tillbaka och titta på kriget. För ur det kan det komma något som revolutionerar mer än vad dessa 4 har skapat själva.

Facebook har en satans massa information om oss människor i sitt vapenskåp. Google kan vaska fram vår persona med precision, Apple’s affärsmodell gör oss livegna så Steve Jobs myser i graven, Amazon vet vad vi vill handla innan vi själva vet det.

Det här är delvis inspirerat av senaste numret av Fast Company och jag rekommenderar artikeln. Men jag rekommenderar ännu mer att fundera på vart det här kommer att ta vägen. Jag vet det inte, men jag har på känn att det kommer att bli något bra.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Facebook, Google, Apple, Amazon snart smäller det!

  1. Yes Patrick! – “The Tipping Point”, då ett kraftigt flockbeteende gör att alla flyr… inträffar när ett tillräckligt stort antal användare inte längre vill bjuda på bolagen på sin “privata” information. Såvitt jag förstår har många börjat få en smygande, obehaglig känsla i magen när de uppdaterar sin Facebook sida. Våga-vägra-Facebook-kulan har börjat rulla på det sluttande planet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.