Akta dig för din osäkerhet!

En av dina viktigaste tillgångar är förmågan att leva med osäkerhet. Våra stenåldershjärnor hatar osäkerhet, för det handlade om liv och död. Delen i hjärnan som heter amygdala älskar att ge dig ångest inför det som är osäkert. Tar den överhanden kommer du att akta dig för allt som inte är upptrampade stigar.

Men nu handlar det inte längre om att veta att man skall undvika grottan av risk för att bli uppäten av en sabeltandad tiger. Idag är det precis tvärt om. VET VI att något är säkert så har det gjorts förut och därmed ointressant.

Vad din amygdala säger är, var försiktig, vad skall andra tycka, hur kommer du att uppfattas, tänk om andra tycker att jag är dum. Människor som håller sig till upptrampade stigar kommer alltid ifrågasätta sidovägarna, det okända. Skit i dom! Be dom dra åt helvete! Fortsätt framåt, in i grottan, trots att det är osäkerhet. För råder osäkerhet, har det inte gjorts förut. Det är en förutsättning för eventuell framgång.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Akta dig för din osäkerhet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *