Därför blir du kränkt!

Hörde på radion idag om en kille som skulle få skadestånd från sin skola som hade kränkt honom. Jag lyssnade inte färdigt så jag har ingen åsikt i det specifika fallet.

MEN jag känner mig ALDRIG kränkt. Förmodligen blir jag det dagligen, men om jag inte märker det, har jag då blivit kränkt? Jag tror att det till 99% handlar om en inställningsfråga. Visst kan jag vara en flat och integritetslös person, men handlar det inte mest om hur vi ser på vårt egenvärde.

Jag tror att ett av problemen är den förljugna Facebook-världen, där man är gillad för den mest meningslösa bagatell. Det finn ju inte ens en “Gillar inte”-knapp. Då är det kanske inte så konstigt att man i den hänsynslösa verkligheten blir kränkt om någon säger att man har en ful jacka eller gjort ett dåligt jobb. Att gnälla över att bli kränkt gör (enligt mig) bara en person till ett vämjeligt offer!

Ett bra sätt att undvika att bli kränkt är därför att du erkänner att du sannolikt är fulare en engångsskottet till bild på din Facebook profil. Att dina barn är medelmåttor och att din relation inte är bättre än någon annans.

Ovanstående innbär dock INTE att ditt egenvärde är lågt! Det är värt mest i hela världen :).  Kan låta en smula pretentiöst, men det finns EN människa med din DNA-uppsättning i världen och du väljer själv hur du vill se på den. Varje gång jag släpper av min dotter vid skolan så säger jag hurtfriskt ”le mot världen”, varpå hon trycker ut underläppen med tungan och säger ”så ler världen tillbaka”, ser på mig med förakt och smäller igen bildörren. Men kanske är det så att, beroende på hur man förhåller sig i världen, upplever sig olika lättkränkt?

Skit samma, det är ingen filosofi-blogg, utan en kundupplevelse blogg.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Därför blir du kränkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.