Därför är du inte spännande!

FY vad jag är trött på denna ängslighet som råder. Alla tv-program, alla magasin, alla modebloggar adresserar samma fråga. Odla inte din personlighet, anslut dig till en uniform ”personlighet”. Oavsett om det gäller kläder, heminredning eller åsikter.

Vi talar om att vi lever i en tid av personlighet och individualism. My ass, att vi gör! Värst är de som säger ”jag vill vara lite speciell”. När man ens säger så, är det ett tydligt bevis på att man har en grå-beige personlighet. Eller ”jag vill vara lite annorlunda”, vilket är ett klockrent statement att man äckligt mainstream.  Har tidigare haft en svavelpredikan om att vara speciell.

Polotröjor sägs vara modernt just nu. Då kastar vi oss till affärerna, som är anpassade till en efterfrågan på polotröjor. BORING, BORING, BORING!

Samma är det med åsikter. Vi talar om vikten av innovation, men oerhört få är innovativa, utan förhåller sig hela tiden till andras idéer och innovationer. Det kan man i och för sig göra, men man behöver koka egen soppa på det!  Jag anser INTE  mig själv vara ett undantag från detta, så ingen tror att jag fått hybris!

Allt detta är så synd, för alla är egentligen personligheter, har egentligen spännande åsikter, men många orkar inte söka dom i djupet av sig själva. Och gör man det vågar man inte kommunicera dom. MEN det är precis det som är värt något, INTE ännu en svart polotröja!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Därför är du inte spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.