Bara white trash röker

Vi, några få fortfarande överlevande, som är födda på 60-talet har ganska lite sustainability-tänk i modersmjölken. Våra (åtminstone mina) föräldrar levde som om jordens resurser var oändliga. Själv fnyser jag åt miljöpartister som om de vore militanta trädkramare.  Se längst ner på den underbara reklamen från Pripps.

Vi skrockar gärna gemensamt hur vi låg på hatthyllan i bilen och läste Kalle anka när föräldrarna satt och rökte i framsätet. Det var tider det! Eller?

En kompis till mig sa för en tid sedan ”nu är det är bara jag och patrasket som röker”… Han sa vidare ”det är bara lågutbildade idioter som röker”. Självklart är han självironisk och förenklande, men visst ligger det något i det.

Jag har insett att det är på samma sätt med synen på sustainability. Det finns inget charmigt med att vara nonchalant i synen på miljön. Dom som är det bor i sunkiga  hus på landet, på fel sida av staden, med skrotbilar i trädgården och en schäfer i för kort koppel bunden i trädgården. Samt massor av ”fina” människor i storstaden. Fin white trash eller ful white trash!

Jag själv har varit fin white trash i relation till miljön, men det är slut med det nu. Insikten om att det här är en inkorporerad del av vårt liv och vårt arbete har infunnit sig.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.