Så blir du hjälte på jobbet!

Kan möjligen tycka att jag gjorde en kvällstidningsinspirerad rubriksättning, men det spelar ingen roll. För det finns ett osannolikt enkelt sätt att öka lönsamheten på företaget du jobbar på. Det stavas ”merförsäljning” eller up-sell för er anglofiler.

Du kan påbörja det här arbetet nu. Jag menar nu, nu. Och jag GARANTERAR att det kommer att ge resultat direkt.

Idag, påväg till Göteborg, fick jag årets blodsockerfall och sladdade in på närmsta sylta, vilket visade sig vara ett Sibylla hak. Jag satt nära kassan och kunde höra hur VARJE försäljning genererade en merförsäljning. Så även mitt köp. Helt naturligt frågade säljaren om tilläggsprodukter och fårskocken av potentiella hjärtinfarktpatienter nickade till svar.

Finns en bensinmack mellan Malmö och Göteborg som jag brukar stanna på och dom ställer ALLTID en merförsäljningsfråga. ”Vill du ha en nybakad kanelbulle med dig i bilen?” eller ”Vi har tre chokladbitar för 15 kronor idag”. Detta sker hela tiden, med all personal och det märks garanterat på sista raden.

Du som eventuellt läser det här jobbar sannolikt inte i kassan på en hamburgerbar eller på en bensinmack, men det spelar ingen roll. Fundera på hur det skulle kunna appliceras i din bransch. I konsultbranschen skulle man kunna fråga ”vill du ha en second opinion från en kollega på rapporten?”. Typ….

Tricket är att få alla att jobba på det sättet. Lyckas du med det så blir du inte bara hjälte tror jag. Du blir superhjälte!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.