Facebook är att gå på toaletten med öppen dörr

Jag må ha haft en traumatisk barndom, jag må vara pryd, jag må vara gammelkonservativ, men jag tror på integritet även i en relation. Bilden av den äkta maken som sitter och läser tidningen på muggen samtidigt som frun står och sminkar sig är inte riktigt min cup of tea.

Att i familjen (eller annorstädes) göra en rolig sak av högljudda rap eller väderspänningar är inte heller något jag finner speciellt roligt. Jag tycker inte heller att, bara för att man äter ensam med frun, behöver sitta och gris-äta framför tv’n på lördagskvällen.

Förutom att jag då möjligen är pryd, så tycker jag samtidigt att ovanstående avsexualiserar en relation. Om man tappar allt för mycket värdighet i relation till varandra så tror jag att det blir på bekostnad av passion, lust och respekt.

Hårdvalutan idag är information om oss själva.
Jag tror att avsaknaden av integritet på nätet är ett sätt att göra Zimbabwedollar av informationen om oss själva. Jag tror vidare att vårt privata utfläkande är något merparten kommer att ångra. När man inser att man vattnat ur allt det privata för alla att se på Internet. För evigt. Vad har man då kvar?

På samma sätt är det svårt att ta tillbaka det där i relationen som man tog för givet när prutt och kalsonghumorn tog överhanden.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.