Du gör dig själv ful!

Har varit lite filosofiskt eftertänksam i helgen… Funderat lite på vårt förhållningssätt till oss själva.

Känner du dig gammal?
Finns det något mer tragiskt med människor som för en ojämn kamp mot att dölja sitt åldrande. Äldre kvinnor som ser ut som Jokern i Batman efter alla ansiktslyft. Kärringar i pensionsåldern med siliconlökar som porrstjärnor eller söndersolade, medelålders män med kepsen bakochfram. Allt det tycker jag gör dom fula, gamla och tragiska.

Däremot är det läckert med kvinnor och män som förlikat sig med sin ålder, är trygga och inte föraktar sig själva. På det viset blir inte åldrandet fult.

Skäms du för din bakgrund?
Kanske kommer du från en liten ort eller en bakgrund du inte är stolt över. Att försöka att förneka sin bakgrund är bara patetiskt och man förlorar i respekt för sin omgivning och sig själv.

Det är befriande med människor som flyttar till exempelvis Stockholm och behåller sin dialekt samt är stolt och ser ett värde i sitt ursprung. Människor som respekterar sin bakgrund trots eventuell klassresa.

Jag går själv säkert inte fri från allt, men tänk på vilka människor du trivs att vara med. Vilka som är lätta att tycka om. Det slår nästan aldrig fel att dom personerna tycker om sig själva.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Du gör dig själv ful!

Leave a Reply

Your email address will not be published.