Din chef är mobbad!

Min fru har en släkting som inte gillar att resa. Han gillar sannolikt inte det okända över huvud taget! Tvingad av sin omgivning tvingades han dock resa till Canarie öarna. Första kvällen besökte han en restaurang. Med stor skepsis beställde han dock in lövbiff. DEN VAR FANTASTISK. Han åt denna lövbiff till lunch och middag resterande vecka. Han experimenterade med en och annan krydda och de modiga dagarna med något udda smör. Jag har lystrat till mången historia om denna goda lövbiff vid min frus släktträffar!

Denna typ av innovation är precis vad vi håller på med i bolag. Linjär innovation. Vi tror att vi är innovativa när vi i själva verket bara försöker förbättra det befintliga. Vi saltar lite annorlunda och i de mest modiga stunderna går vi från vitlökssmör till persiljesmör.

Riktig innovation handlar om att utforska det okända. Men det är jobbigt! Det är jobbigt för att vänster hjärnhalva är en mobbare. En mobbare som älskar att misstänkliggöra det outforskade. En mobbare som nästan alltid trycker ner den högra till underkastelse. Hamna inte i den fällan!

Du har massor av chefer som bara har makten att säga nej. Dom är mobbade till underkastelse. Undvik dom och sök ”stand up guys” som Branson och Jobs!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Din chef är mobbad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.