Stackars Europeiska män!

Europeiska och Amerikanska män lever på övertid. Vi (männen alltså) lever fortfarande på en historisk makt vi haft över kvinnor. I min generation har inte sällan män tolkningsföreträde i diskussionerna på fester, i synen på vad som är rätt och fel etc. Det har gjort oss till slöa, lata, obildade och framför allt hungerslösa. Män konsumerar inte kultur, är i mindre grad en del av det offentliga och sociala samtalet.

Men, bröder, klockan klämtar för oss. Kvinnor utbildar sig i BETYDLIGT högre grad än vad män gör. Inte minst i utvecklingsländer. Och här har Europeiska och Amerikanska kvinnor något att tänka på också. Kvinnorna på dessa marknader är inte hungriga, dom är UTSVULTNA.

Dom har andra familjebildningar där släkten är en del av ”livspusslet” , vilket skapar möjligheter för karriärer, utveckling och om pengarna finns, även utbildning. Just läst boken ” Winning the War for Talent in Emerging Markets: Why Women Are the Solution”. Fick mig en tankeställare. Tänk om vi kunde föra denna typ av diskussion istället för huruvida män gör 11 minuter mindre hemarbete.

Det som boken inte handlade om I första hand var ekonomin. MEN när vi sitter och lipar över dålig ekonomi i Sverige, Europa och USA så blomstrar många marknader med en tillväxt på runt 10%. Men vi sitter här och gnäller men lyfter inte blicken från grannskapet. Snacka om inskränkthet. På alla plan.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.