Spelar du teater på jobbet?

Jag har skrivit om liknande tidigare, men företag som levererar exceptionella kundupplevelser gör det via personlighet. Din personlighet! Varför tar vi på oss en själslig corporate suite så fort vi kommer till jobbet? Visst skall man behålla sin integritet, men det betyder ju inte att man inte kan bjuda på sin personlighet.

Kundrelationer
Tänk på att det är en annan människa i andra änden. En människa av kött och blod. En pappa som oroar sig för om barnet fick med sig regnkläder till dagis, en kvinna som fyller år, en man som pensionerar sig nästa vecka. Dom vill inte kommunicera med ett varumärke, dom vill interagera med en annan människa. Överraska. Skriv något personligt i mailet. Säg i telefon att det är fantastiskt att få ha dom som kund.

Internt
Var inte så rädd för att misslyckas. Alla dina kollegor går och tänker likadant. Du är ingen bluff, jag lovar. En bluff blir du om du ser ut som om du fått en träpåk i röven när du gör fel. Var snäll och generös mot din omgivning.  Leverera istället för att prata. Jag kan lova dig att ju mer ”stiff” din kollega är, desto ängsligare är hon! Odla din personlighet.

Så även om du arbetar på supergigantiska företaget AB är deras största tillgång din personlighet. Var rädd om den, utnyttja den och framför allt var stolt över den. INGEN kan ta den ifrån dig.

This will be a day to die for!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

6 thoughts on “Spelar du teater på jobbet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.