Dessa besöker min blogg!

Min blogg har ett högst begränsat ekonomiskt syfte.  Skriver mest av det som hjärtat är fullt! Därför frossar jag inte direkt i web-analytics. Har dock noterat lite om vilka som besöker min blogg. Skulle jag utgå från vilka som skriver kommentarer är det främst:

  • –  Käcka gossar från Ukraina som erbjuder länkar om ”animal porn”
  • –  Herrar från USA som erbjuder billig Viagra
  • –  En och annan rysk vuxen-site som erbjuder sina länkar

Känner kanske inte att jag träffat 100% rätt då…

Utgår jag istället från vad besökarna sökt på Google, så får mitt urgamla inlägg ”Mina bästa porrlänkar” överlägstet flest träffar. Därefter kommer mitt inlägg om Pamela Anderson.

Det här är ett exempel på varför mängden trafik är helt ointressant. Web-analys måste vara kopplade till affärsmål och ”conversion rate”. I mitt fall är det roligast om någon sökt på CRM-processer eller kundupplevelse och förhoppningsvis får lite inspiration om det. Kanske har jag hjälpt någon. Utifrån det skulle jag i så fall analysera hur många konsultuppdrag detta genererat. Så måste vi nog tänka när det gäller sök-strategin. Inte bara vara så förbaskat sugna på trafik.

Att sitta och smacka över hur många Ukrainer och ryssar som är på min site är därför ganska irrelevant.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Dessa besöker min blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.