Läs om du varit mer än 10 år på samma jobb!

Är du under 60 och har varit på samma arbetsplats i längre än 10 år är du förmodligen sämre än en medelmåtta! Att som ung människa stanna på samma jobb allt för länge tyder på att man är:

– Bekväm

– Trött

– Seg

– Underpresterande

– Ängslig

– Trygghetssökande

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. ”Man rör ju sig inom organisationen…” SKITSNACK! Du är en del av en museal verksamhet och är sannolikt persona non grata, fast du inte vet det själv.

Du är dessutom inte en tillgång utan en belastning. Din verklighetsbild baseras på att försvara något som varit istället för att tvingas förhålla sig till en ny miljö.

Som rejält 40+ får jag tvinga mig till saker som jag med glädje antog för bara 10 år sedan och sedan undrar vi varför seniorer inte är gångbara på arbetsmarknaden! Vi är en del av en rigid, industrialiserad arbetsmarknad och vi måste ständigt utmana oss själva! Jag tycker att det är tragiskt att se hur kloka, insiktsfulla individer förpassar sig själva till en avgrund av tillbakablickar och trygghetstörstande miljöer.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

6 thoughts on “Läs om du varit mer än 10 år på samma jobb!

Leave a Reply

Your email address will not be published.