Du kan mäta allt du vill!!

Läste en osedvanligt intressant artikel av författaren till ”Pulse: The New Science of Harnessing Internet Buzz to Track Threats and Opportunities”. Bara med hjälp av Google trends kan man kartlägga en kommande influensaepidemi snabbare än landsting och traditionella forskare.

Genom att titta på hur människor söker på influensasymptom kan man se hur och var det breder ut sig. Man skulle också kunna vaccinera på ett smartare sätt genom att karlägga antalet personer i individers digitala nätverk då dom smittar fler än dom som har få.

Samma möjligheter är det när det gäller produkter och tjänster. Vi kan lätt se trender, tendenser med ett så enkelt verktyg som Google trends.

Har du inte börjat, gör det nu!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *