Drivs du också till vansinne?

Om jag hade varit i en annan bransch hade mina medmänniskor för länge sedan hämtat en liten fin tröja som man knäpper på ryggen och snällt förpassat mig till ett rum med madrasserade väggar.

Säg att jag varit i byggbranschen. Då hade jag pendlat mellan att diskutera konstruktionen på operahuset i Sidney för att nästa minut vara i brädgården och hyvla lite furuplankor. I nästa sekund funderat på vilka bits som är bäst till gipsskruv, för att sedan ha synpunkter om stadsplaneringen.

På samma sätt är det om man intresserar sig för broadcasting av ärenden i CRM system samtidigt som man funderar på vad Google wallet kommer att innebära för företagens online-strategi.  Eller att försöka integrera intranätet samtidigt som man funderar på framtidens affärsmodell för energibranschen.

Jag som snackade om hyper-specialisering…..

Jag vet att jag inte är ensam om detta, men det skapar en frustration att tvingas välja då den intellektuella förmågan minst sagt har sina begränsningar. Samtidigt är det svårt att se helheten om man inte varit i detaljerna och det är svårt att utnyttja detaljerna om man inte ser helheten.

Vänta; nu kommer det några i vita rockar………

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

One thought on “Drivs du också till vansinne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *