Service i modersmjölken

En månads blogg-uppehåll… Längst hittills. Vet inte om det betyder att jag har haft en bra semester eller en dålig. Jag är i alla fall tillbaka efter en semester i Kalifornien, med nationaldagsfirande och allt. Ur ett customer experience perspektiv har det varit en guldgruva! Men också ur ett antropologiskt och filosofiskt perspektiv.

Dom får service med modersmjölken och jag kan inte bestämma mig om jag skall spy eller applådera varje gång man kommer in i en butik och man får höra ”hi guys, how are you doing…” I början trodde jag att det var meningen att man skulle svara, men jag insåg snabbt att ingen lyssnade på svaret. Var sugen på att säga att ”det är dåligt och jag är i sista stadiet av skelettkräfta, lever sannolikt inte till hösten”. Dom hade ändå leende replikerat ”awsome!”.

Som aningen värdekonservativ kan jag dock uppskatta artigheterna i hissar, köer, på restauranger mm. Hycklande eller inte, det skapar ett trevligt klimat. Mellanlandningen på Heathrow blev ett exempel på motsatsen. Om man i USA kan dölja att man hatar sitt jobb, går det inte lika bra på Heatrow’s restauranger och butiker.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.