O-personliga nätverk!

Nätverka så mycket du kan, ”Connecta” i olika nätverk, var aktiv på LinkedIn och Facebook. Så boostar du din karriär via sociala medier. Jag spyr på alla råd om nätverkande!

Läste en utmärkt artikel om kvalitet framför kvantitet. Jag blir alltid lika förvånad när jag får en förfrågan på LinkedIn från någon jag inte ens känner. De sociala nätverken skiljer sig inte mycket från IRL. Människor man vill ha i sitt nätverk ger energi, bidrar med andra som ger energi. Jag tror att kvantitetsivrarna onanerar till mängden kontakter på Facebook eller LinkedIn, men det ger en lika fadd eftersmak som att porrsurfa.

Människor som är framgångsrika i sitt nätverkande i sociala medier är framgångsrika offline och jag är helt säker på att det förstnämnda inte ger det sistnämnda.

Vårda istället dina kontakter, dina vänner. Bidra med kreativitet, insikt och energi! Den som är vän med alla är inte vän med någon!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

7 thoughts on “O-personliga nätverk!

  1. Vi är tok-connectade Patrick. Det du kanske skulle läsa lite noggrannare är “Vårda istället dina kontakter, dina vänner”. Så där kom den tillbaka.

  2. Ett roligt exempel är en vän på FB vars barn gjorde en kul facerape. Istället för att skriva något så ändrade de hans födelsedag och gjorde honom 10 år äldre med effekten att 80 pers gratulerade honom på den STORA dagen som alltså inte kommer att inträffa ännu på ett decennium och dessutom ett halvår fel i tid. Inte en enda person hade koll och kunde kommentera “men han fyller ju år på vintern…?” I alla fall inte någon av oss som gick i fällan och gratulerade… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *