Årets viktigaste råd!

Ödmjukt eller hur… NOT. Men, åtminstone jag, har haft svårt att tänka dematerialisering fullt ut tidigare. Men prylar försvinner i en rasande takt och jag tror att det är viktigt att vi har det med oss i produkt-, affärs- och tjänsteutveckling. Tänk på hur mycket som digitaliseras och försvinner som fysiska produkter eller blir en del av andra produkter.

Telefoner blir datorer, kameror, radioapparater och snart projektorer och virtuella tangentbord. Den ”mindre utvecklade” delen av världen kommer undra vad det är för stor låda vi har under skrivbordet. Eller vad den där skärmen är som står på tv-bänken. Eller vad CD-spelaren eller DVD’n är för någonting. Vad man gör i det där huset där det står bank eller butik. Hur ser framtidens bokhylla ut. Är det en Amazon kindle? Det är lätt att se alla dessa saker i efterhand, men tricket är att se det i förhand och anpassa sig till det.

Pengar vad är det????? Vi går omkring med papperslappar i vår plånbok som representerar ett värde. Vi har kanske ett plastkort som ID/körkort. Kom igen!! Det finns apparater som man skall betala sin parkering med och få en lapp som man lägger i framrutan. Lär dig allt om RFID!

Tänk dematerialisering! Affärsutveckla runt det, tänk på det, utmana dig i varje produkt eller tjänste interaktion.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

2 thoughts on “Årets viktigaste råd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.