Tror du på detta?

Tror du på gud? Tror du på astrologi? Tror du på homeopati? Tror du på akupunktur? Tror du på möjligheten att läsa andras tankar?

Hur kommer det sig att en stor del av en modern befolkning tror på saker som vetenskapen förkastar? Vilken anledning finns det att utbilda sig om vi tror på gud, tomten eller spöken? Att man för några tusen år sedan var vidskepliga eller att illitterata människor på isolerade platser i världen tror på vidskepliga saker kanske inte är så konstigt. Men vi????

Varför dras vi till de mest naiva konspirationsteorier om att Stalin skulle skicka utomjordingar till Hitler, att världen skall gå under 20xx, att det finns ansiktsformationer på Mars etc etc.

Tough luck, men det finns inget liv efter döden. Det är därför vi skall leva ut nu, varje dag. Jag blev så upprörd över vår inskränkthet och vårt förhållande till vetenskapen att jag idag beställde en 400 sidors tegelsten som heter The believing brain som jag skall börja läsa i helgen.

Jag gissar att jag kommer att älska varje sida!

“Michael Shermer has long been one of the world’s deepest thinkers when it comes to explaining where our beliefs come from, and he brings it all together in this important, engaging, and ambitious book. Shermer knows all the science, he tells great stories, he is funny, and he is fearless, delving into hot-button topics like 9-11 Truthers, life after death, capitalism, Barack Obama, Sarah Palin, and the existence of God. This is an entertaining and thoughtful exploration of the beliefs that shape our lives.”—Paul Bloom, author of How Pleasure Works

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *