Övervakar du dina barn?

När jag var tonåring drog jag igen ytterdörren samtidigt som jag sa ”vi är hos Ozzy Osbourne” eller någon annat för min mamma obekant namn. Därefter kunde jag i stort sett göra vad jag ville.

Trots det (eller tack vare) har jag minutbaserat kontrollbehov över mina två döttrar. Dom är konstant påpassade av både mig och min fru, genom telefonsamtal eller ängsliga SMS. Denna falska illusion av kontroll gör oss allt mer ängsliga och osäkra tror jag.

Vi kommer att möta en allt mer sofistikerad teknik som adresserar denna ängslan. Läste senaste numret av Fast Company, om AT&T’s Family map. En app som ger dig ”kontroll” över dina familjemedlemmar. Åtminstone var dom är. Inte att dom injicerar heroin och har avancerade sexlekar….

Nya funktioner som kan verka roliga till en början, kan ge besk eftersmak. Vi kan skjuta digitala vattenballonger på kompisar i vår geografiska närhet. Nya funktioner som är värdefulla, som att kunna hitta människor efter en jordbävning är fantastiskt.

MEN jag vet också vad innovativa och smarta affärsutvecklare kan göra med denna typ av funktioner. Jag tror inte att vi har en aning om hur viktig integritetsfrågan kommer att bli i en nära framtid. Jag tror inte vi har en aning om hur viktiga säkerhetsfrågor kommer att bli i en nära framtid.

Skulle jag bygga en affärsverksamhet idag skulle jag göra det kring kombinationen av informationssäkerhet i relation till innovation och integritet.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.