Clear eyes

 Av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på den gamla 80-tals produkten Clear eyes häromdagen.

Men med tanke på vad som händer i Grekland och hela världen just nu, så känns det lite som jag tagit några droppar clear eys själv. Jag har en obotlig tro på kapitalismen och marknadens förmåga att ”styra världen”. Kapitalismen har gjort merparten av världens befolkning ekonomiskt rikare. Men jag tror att politiken kommer att få en renässans. Marknaden OCH facket har löpt amok utan vettiga politiska strukturer den senaste tiden. Grekland, Portugal, Spanien betalar priset för det nu! USA har sitt gigantiska budgetunderskott att förhålla sig till och om det inte blir en vettig politisk majoritet som antar den utmaningen kommer vi se feta problem framöver.

Jag tror att både Europa och USA behöver en lite lugnare marknad och fackföreningsrörelse, till föremån för ett starkare politiskt inflytande. För så länge Kina inte vill ta ansvar för världsekonomin har vi fortfarande chansen att inte helt bli uppspelade på läktaren.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

4 thoughts on “Clear eyes

 1. Vaddå 80-talsprodukt?! Har den i badrumsskåpet. Oslagbar vid trötta eller irriterade ögon!

  Hoppas allt är bra, må så gott!

  Andreas

 2. Clear Eyes ingår som oförvitlig del av ett basic “Business Survival Kit”:

  1 tub skoputs, svart (“Hundballar i månsken”)
  1 skoborste
  1 st slips
  1 paket Fisherman’s Friend
  och som sagt…
  1 flaska Clear Eyes

Leave a Reply

Your email address will not be published.