Facebook-älskare gillar mycket!

”Arbetar du med strategier för online media och finns inte på Facebook????” Den kommentaren får jag höra ganska ofta. I de flesta fall varken vill eller orkar jag förklara varför. Jag har tidigare skrivit att ”Facebook regisserar ditt liv” och om ”ju mer tillgänglig du är, desto räddare blir du” Men den senaste tiden har jag helt enkelt avfärdat frågan med att på Facebook gillar alla väldigt mycket.

”Idag har jag lagat köttbullar med barnen” 9 GILLAR detta

”I helgen har vi strövat i naturen” 5 GILLAR detta

Jag får spy-känslor av allt gillande. Vidrigt, inställsamt, hycklande.

Riktigt gillande skulle komma av en statusuppdatering där grannen skriver ”Fan idag fick vi en betalningsanmärkning” 10000 GILLAR DETTA.

Eller en avlägsen bekant har statusen ”Min man har varit med köpekärringar i Thailand. Vi skall skiljas” 1000000 ÄLSKAR DETTA

Jag är ett socialt missfoster som blir allt mer folkskygg, ju mer åren går. Men jag gillar när någon berättar att dom tycker om mig. När någon uppriktigt är intresserad av vad jag säger eller gör. När någon på ett intelligent sätt ifrågasätter vad jag säger.

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.