Är du en blek kopia av dig själv?

Stod med bilen vid ett övergångsställe när en hord med åldringar, sannolikt från ett äldreboende, passerade. Jag noterade att alla såg likadana ut. Sakta men säkert har dessa män och kvinnor, sannolikt med en stor portion livsaptit förvandlats till uniforma varelser. När påbörjas denna transformering?

Talade ganska mycket med min uppdragsgivare i fredags och kom på mig själv med cyniska kommentarer om att ”det här blir svårt, om ens möjligt”. Var en hårsmån att köpa en ny kavaj (från underbara Comme des Garcons), när min fru försynt sa att ”är du inte under 25 i den kommer folk att tro att du rymt från en circus eller mentalsjukhus”. Jag lyssnade på fantastiska Dante Kinnunen, när min dotter förmedlade att jag numera tillhör P4 generationen.  Jag är alltså mitt i den egna, och av andra skapade, transformeringen.

Jag har tidigare skrivit om ålder och det är inte det jag funderar över i det här fallet, utan mer vad som händer över tid. Vi förändras och våra nya egenskaper tillskriver vi som klokskap, mer nyanserade etc. Tänk om det är så att dessa egenskaper är ett resultat av att drömmarna sakta avtar, modet sviktar, aptiten på livet rinner långsamt ut ur kroppen och det var det jag såg i ögonen på gamlingarna vid övergångsstället.

Vi talar om att tänka utanför boxen. Vilken jävla box. Det finns ingen box. Boxen är en illusion!

About Patrick Gilbert

Jag hjälper företag och människor att lyckas skapa exceptionella kundupplevelser, lönsamhet och effektivitet genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.